Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tjeckiska tennisstjärnor gör upp på hemmaplan

Tennis • Publicerad 11 maj 2020
Petra Kvitova är en av de som ska spela den inhemska turneringen i Tjeckien. Arkivbild.
Petra Kvitova är en av de som ska spela den inhemska turneringen i Tjeckien. Arkivbild.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

En rad tjeckiska tennisstjärnor ska göra upp i en inhemsk turnering den 26–28 maj, samtidigt som all annan topptennis är stoppad på grund av coronapandemin.

Bland de som ställer upp finns den tvåfaldiga Wimbledonvinnaren Petra Kvitova, världstrean Karolina Pliskova och hennes tvillingsyster Kristyna (69:a på världsrankningen). Dessutom ytterligare två damspelare som är topp-35 i världen: Karolina Muchova (26:a) och Barbora Strycova (31:a).

Annons

– Jag ser fram emot att spela en turnering efter en lång tid. Jag är väldigt nyfiken över vilken form vi kommer att vara i när vi inte spelat, säger Kvitova.

På herrsidan kommer den högst rankade spelaren i turneringen att vara Jiri Vesely, 65:a i världen.

Det tjeckiska tennisförbundet har meddelat att intäkterna från turneringen ska gå till att minimera effekterna av det nya coronavirusets utbrott i Tjeckien, där hittills 280 personer avlidit till följd av viruset.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons