GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tidigarelägger match – vill minska elkostnader

Kan tidigare avsparkstider underlätta energikostnaderna?
Det hoppas engelska fotbollsklubben Mansfield som tänker göra ett försök.
Fotboll • Publicerad 23 september 2022
Mansfield hoppas få ner energikostnaderna genom att bland annat slippa använda sig av strålkastare. Arkivbild.
Mansfield hoppas få ner energikostnaderna genom att bland annat slippa använda sig av strålkastare. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mansfield håller till i League Two, den engelska fjärdedivisionen. Den 15 oktober tar man emot Walsall i en match som egentligen skulle ha spelats 15.00 på eftermiddagen.

Men i stället kommer det att vara avspark två timmar tidigare för att testa om energikostnaderna går att få ner.

"Klubben strävar efter att mildra den kommande, avsevärda ökningen i energikostnader", säger klubben i ett uttalande.

"Som en del i det kommer en tidigare avsparkstid göra så att klubben kan se om det går att spara betydligt på energikostnaderna från strålkastarljus och annat."

Klubben kommer också analysera om den tidiga avsparkstiden har en påverkan på antalet åskådare.

Klockan ställs tillbaka en timme i Storbritannien den 30 oktober och att använda sig av strålkastarljus blir allt vanligare för klubbarna under vintern.

Energipriserna har i Storbritannien, precis som i andra länder, ökat rejält under 2022. Miljontals hushåll kommer att behöva betala 80 procent mer i år än tidigare, skriver AP.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.