Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Thörnblad tvekar – tre blekingar till Finnkampen

Linus Thörnblad gjorde comeback efter sju års frånvaro under friidrotts-SM i Eskilstuna och vann guld. Nu är höjdhopparen uttagen till Finnkampen i helgen.
Tre blekingar finns också med i truppen.
Friidrott • Publicerad 27 augusti 2018
Linus Thörnblad har en plats i den blågula truppen till Finnkampen. Frågan är om han tog den.
Linus Thörnblad har en plats i den blågula truppen till Finnkampen. Frågan är om han tog den.Foto: Peter Krüger-Sörensen/TT

– Man ska aldrig säga att man slutar med något, lusten och glädjen kan komma tillbaka och det har det gjort i hans fall. Det är jätteroligt, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Thörnblad själv, som avslutade karriären på grund av mentala problem och depression 2012, har ännu inte bestämt sig om han ska åka till Tammerfors.

Annons

– Jag får se, ger besked i morgon, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– SM var målet och jag har inte tänkt så mycket mer, frågan är om jag kan ladda om mentalt. I kväll kommer jag nog ta ett mentalt beslut, och i morgon ska jag träna på förmiddagen.

Torneklint är medveten om 33-årige Thörnblads tvekan.

– Han vill ställa upp och är redo, om han känner att hans kropp fixar det. Det vet han inte förrän han tränat något pass till, säger förbundskaptenen.

Avdelningen blekingar i den blågula truppen handlar om tre till antalet. Nyblivna SM-guldmedaljörerna Elin Westerlund och Kalle Berglund är självfallet med. Spårvägenduon återfinns på 100 meter häck samt 1 500 meter.

Dessutom är SM-trean från tresteg, Örgrytes Rebecka Abrahamsson, också med i truppen som tar färjan till Finland för slutstation Tammerfors.

KA 2:s Oscar Hjerm nådde bara en sjundeplats på 110 meter häck under SM och fick därmed inte en av de tre platserna i nämnda gren.

Finnkampen startar på fredag, håller på i två dagar och avgörs därmed under lördagseftermiddagen. (TT–Blekingesport)

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons