Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Franska hoppas få spela inför publik

Franska mästerskapen i tennis flyttas fram ytterligare en vecka och startar den 27 september. Då hoppas arrangören även att det ska kunna vara publik på läktarna på Roland Garros.
Tennis • Publicerad 17 juni 2020
Så här fullt med publik lär det inte bli på Roland Garros i höst, men Franska mästerskapet-arrangören hoppas på lite publik i årets flyttade grand slam-turnering. Arkivbild.
Så här fullt med publik lär det inte bli på Roland Garros i höst, men Franska mästerskapet-arrangören hoppas på lite publik i årets flyttade grand slam-turnering. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

– Ett antal åskådare i alla fall, någon procent som bestäms tillsammans med myndigheterna. Det är för tidigt att säga hur det kommer att bli, säger Bernard Giudicelli, ordförande i Franska tennisförbundet.

I fjol var det 520 000 åskådare under grand slam-turneringen i Paris. Årets turnering skulle ha spelats i slutet av maj, men flyttades till hösten på grund av coronapandemin.

Annons

När tennisen nu presenterat sin omstart står det klart att herrtouren ATP gör sin omstart den 14 augusti i Washington och damtouren WTA inleder i Palermo den 3 augusti.

Grand slam-turneringen US Open inleds som planerat den 31 augusti, men då utan publik.

Serena Williams, som är ute efter en 24:e grand slam-titel, ser fram emot US Open.

– Jag kan knappt vänta på att få återvända till New York och spela US Open. Det känns som att USTA (USA:s tennisförbund) gör ett bra jobb att se till att allt blir toppen och... att allt är säkert, säger amerikanskan i ett videomeddelande, enligt Reuters.

Världstvåan Simona Halep planerar dock inte att åka till New York. "Men inget är hugget i sten", säger hon i ett meddelande till Reuters.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons