Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tegnell: Besked om allsvenskan på fredag

Fotbollsklubbarna vill starta allsvenskan men Folkhälsomyndigheten har varit tveksamma. Nu har man bekräftat att nya besked kommer på fredag.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2020
Djurgården och Emir Kujovic hoppas att allsvenskan kan starta i mitten av juni. Besked väntas på fredag. Arkivbild.
Djurgården och Emir Kujovic hoppas att allsvenskan kan starta i mitten av juni. Besked väntas på fredag. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nya besked om allsvenskan och damallsvenskan kommer på fredag. Det sade stadsepidemiolog Ander Tegnell på måndagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten.

I nuläget är allsvenskan planerad att dra igång den 14 juni.

Annons

Tegnell sade till SVT efter presskonferensen att arbetet kring allsvenskan går bra.

– Det här är ett regelverk som måste tittas över med allmänna råd och lagar som måste fungera och vi måste ha diskussioner med polis och andra, sade han.

Sedan tidigare är Svenska cupen skjuten på framtiden och damallsvenskan är planerad att starta 27-28 juni.

Anders Tegnell har tidigare sagt att det inte är själva matcherna, som kommer att genomföras inför tomma läktare, som oroar. Utan folksamlingar som kan bli runt dem.

– Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurangverksamheten. Vi vet att vid den här typen av samvaro på barer och restauranger har smittspridningen varit rätt omfattande vid flera olika tillfällen. Så det ser vi som en absolut risksituation, sade Tegnell till SVT.

Många klubbar lider stor ekonomisk skada när säsongen inte kommer igång. Bland annat har Hammarbys vd Henrik Kindlund tidigare sagt i ett uttalade på klubbens hemsida att de i värsta fall riskerat ett bortfall på 65–70 miljoner kronor för 2020.

Även IFK Göteborgs ordförande Max Markusson vittnar om ett tufft läge för klubbarna.

– Vi behöver till att börja med få i gång allsvenskan så att vi har möjlighet att spela klart, annars får det här enorma konsekvenser i form av utebliva publikintäkter, sponsor- och partnerskap som vi inte kan uppfylla vår del i, säger han på klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons