Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Talangen efter benbrottet: "Fått mycket stöd"

Skadade Häckentalangen Rosa Kafaji hoppas vara tillbaka i träning innan året är slut, säger hon till .
Fotboll • Publicerad 14 mars 2022
Rosa Kafaji under ett landslagsläger förra året. Häckentalangen håller just nu på att komma tillbaka efter att ha brutit benet under försäsongen. Arkivbild.
Rosa Kafaji under ett landslagsläger förra året. Häckentalangen håller just nu på att komma tillbaka efter att ha brutit benet under försäsongen. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

18-åringen värvades dyrt från AIK men hann inte spela mer än några minuter i en träningsmatch mot Lidköping i januari innan hon bröt benet.

– Förhoppningsvis kan jag träna fotboll igen under det här året. Jag har fått väldigt mycket stöd, säger Kafaji till GP.

Annons

Rehabiliteringen kan ta upp till ett år, så det lär ändå dröja innan det blir comeback på planen. För tillfället bor och rehabtränar Rosa Kafaji i Stockholm, där hon också går sista året på gymnasiet.

– Det har inte varit några komplikationer utan allt har flutit på bra. Hon ska på ett andra återbesök efter sex veckor, sedan stegras träningen successivt, säger Häckens sportchef Christian Lundström.

Kafaji tänker komma tillbaka som en ännu bättre spelare än före skadan.

– Så klart är det jobbigt, jag vill ju spela. Men allt händer av en anledning, det blev som det blev, och nu kan jag bara ändra på framtiden, säger Kafaji.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons