Svensktrio säkrade Colorados seger

André Burakovsky och Gabriel Landeskog gjorde mål, och längst bak var Jonas Johansson en vägg.
De tre svenskarna låg bakom Colorados seger mot Anaheim med 4–1.
Ishockey • Publicerad 12 april 2021
Anaheims Adam Henrique försöker få in pucken bakom Colorados Jonas Johansson.
Anaheims Adam Henrique försöker få in pucken bakom Colorados Jonas Johansson.Foto: Kyusung Gong/AP/TT

Colorado bytte i helgen till sig målvakten Devan Dubnyk. Som svar på tal spikade Jonas Johansson igen kassen borta mot Anaheim.

– Jag har kämpat i några år nu för att komma hit. Och det känns bra, men vi har mer att jobba på, säger han efter segern.

Jobbat hårt

Johansson, som själv kom till Colorado efter en bytesaffär med Buffalo i slutet av mars, höll nollan mot Anaheim i fredags, och var nära nu igen.

– Han har varit ut på isen varje dag och jobbat med killarna och det är kul att se honom lyckas, säger backen Ryan Graves om sin målvakt.

Två svettiga räddningar i samma anfall i första perioden ledde fram till lagets ledningsmål. Räddningarna gav laget ett nytt anfall, där André Burakovsky snodde åt sig pucken framför Anaheim-målet och prickade in 1–0.

Ännu mer blågult firande blev det sex minuter in i andra perioden. Anaheim åkte på två utvisningar inom en minut och det fem mot tre-läget missade gästerna inte. Gabriel Landeskog styrde in Nathan MacKinnons skott och laget ledde med 2–0.

500 poäng

Landeskog, som sedan fick assistpoäng till Colorados två sista mål, har nu kommit upp i 500 poäng i sin NHL-karriär.

Anaheim reducerade till 1–2 i slutperioden, men annars stod Johansson i vägen för alla försök. Men om han får fortsatt förtroende i målet vet han inte.

– Det är inte upp till mig vad som händer nu. Vad som är upp till mig är vad jag göra på isen. Jag spelar om de säger åt mig att spela och jag gör så gott jag kan, vad det nu är. Jag tar det dag för dag och bara gör mitt bästa, säger Jonas Johansson.