Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskorna i topp– imponerar på Europatouren

De svenska golfarna Sofie Bringner och Sara Kjellker imponerar.
Efter den första rundan av Europatourtävlingen i Nederländerna ligger svenskorna i topp– där Bringner leder tävlingen med tre slag.
"Det var väldigt roligt att spela golf i dag", säger 26-åringen.
Golf • Publicerad 8 september 2023

Under fredagen inleddes golfdamernas Europatourtävling i Nederländerna.

Svenska Sofie Bringner gick ut starkt och placerar sig i ledning efter den första rundan med sina 64 slag, åtta under par.

Annons

"Jag slog riktigt rakt i början och gav mig själv många birdiechanser. Jag tog uppenbarligen dem och sade till mig själv, 'tänk inte så mycket och bara ha kul.' Och ja, det fungerade", säger 26-åringen till Europatourens hemsida.

Men Bringner var inte den enda svenskan som imponerade. I toppen finns också Sara Kjellker som gick runt på 67 slag, endast tre slag bakom Bringner.

"Jag är väldigt nöjd med dag ett. Jag känner att jag har varit riktigt bra med mitt mentala spel, att vara närvarande och tro på mig själv", säger Kjellker till Europatourens hemsida.

På topp-tio finns även Anna Nordqvist som gick runt på 69 slag. Sämre gick det däremot för Caroline Hedwall. 34-åringens 75 slag, tre över par, betyder att hon är på 75:e plats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons