Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svensken har covid-19 – missar Finnkampen

Svenske långdistanslöparen Suldan Hassan har testats positivt för covid-19 och missar Finnkampen i Tammerfors i helgen, skriver .
Friidrott • Publicerad 4 september 2020
Suldan Hassan. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Enligt friidrottslandslagets förbundskapten Karin Torneklint känner 22-åringen inte av några symtom. Men tester visar på att Hassan smittats av coronaviruset och han är isolerad på landslagshotellet.

– Det är så små mängder att han skulle kunna vara frisk i morgon (lördag) men till Finnkampen är han struken, vi måste följa hälsoprotokollet, säger landslagsläkaren Sverker Nilsson till SVT och fortsätter:

Annons

– Han är bara smittsam om man grovhånglar med honom. Man kan dela rum med honom och äta middag utan problem. Det är bara via saliv han är smittsam.

Suldan Hassan har visat fin form den senaste tiden och var i lördags nära att slå Anders Gärderuds svenska rekord på 5 000 meter (13.17,59) när han sprang på 13.18,01 på Slottsskogsvallen i Göteborg.

– Så fort Suldan får ett negativt provsvar kan han börja tävla igen, säger Sverker Nilsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons