Svenskarna bakom segern – Vegas vidare

Vegas är som första lag klart för kvartsfinal i NHL-ishockeyns Stanley Cup-slutspel.
I den femte åttondelsfinalen mot Chicago vann Vegas med 4–3, efter att ha hämtat upp flera underlägen, och avancerade därmed med totalt 4–1 i bäst av sju matcher.
Ishockey • Publicerad 19 augusti 2020
De tidigare lagkamraterna, Robin Lehner och Patrick Kane, kramas om efter att Vegas eliminerat Chicago från slutspelet.Foto: JASON FRANSON/AP/TT
Vegas är vidare till nästa omgång efter 4–1 i matcher mot Chicago.
Vegas är vidare till nästa omgång efter 4–1 i matcher mot Chicago.Foto: JASON FRANSON/AP/TT

Vegas låg under med 0–1, 0–2 och 2–3 i matchen i Rogers Place i Edmonton. Först utjämnades matchen till 2–2 sedan Vegas William Karlsson assisterat till Max Paciorettys 1–2 och Mark Stones 2–2 i början av andra perioden.

Chicagos mål hade dessförinnan gjorts av Jonathan Toews och Alex DeBrincat, båda i den första perioden bakom Robin Lehner i Vegaskassen. Den svenske målvakten, som noterades för 23 räddningar på 26 skott i matchen, trejdades från just Chicago tidigare i vintras.

Patrick Kane gav Chicago ledningen på nytt med sitt 3–2-mål i andra perioden. Men då utjämnade Vegas återigen, via Alex Martinez 3–3-mål i samma period.

Vegas Alex Tuch avgjorde sedan matchen med sitt 4–3-mål tidigt i tredje perioden och sköt Golden Knights vidare till Stanley Cup-kvartsfinal, som första lag.

Det är ännu oklart vilken motståndare Vegas får härnäst. Anledningen är att lagen seedas om efter att samtliga lag avancerat från åttondelsfinalen i det specialutformade NHL-slutspelet i coronapandemin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.