Sport

Svenska Fotbollförbundet: ”Ok med träningsmatcher”

Fotboll Artikeln publicerades
Karl-Erik Nilsson, ordförande för Svenska Fotbollförbundet.
Foto: Erik Simander/TT
Karl-Erik Nilsson, ordförande för Svenska Fotbollförbundet.

Det är många besked att hålla reda på numera.

Det senaste, från Svenska Fotbollförbundet, handlar om träningsmatcher och träningar.

Under torsdagen sa Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson ja till träning och nej till träningsmatcher.

På fredagsförmiddagen kom Svenska Fotbollförbundets riktlinjer till distriktsförbunden. Då låter det så här: ”SvFF:s rekommendation är att träningsmatcher kan genomföras enligt vad Folkhälsomyndigheten uttalat. SvFF konstaterar att myndigheten återkommande sagt att det är möjligt att spela träningsmatcher ochSvFF utgår från att de fysiska kontakter som sker vid en fotbollsmatch, och de begränsade resor som sker vid (särskilt lokala) träningsmatcher, är hanterbara.”

Förbundet ger även tummen upp för träningar, men påpekar att man bör begränsa antalet personer i och kring träningen.

Blekinge Fotbollförbund följer ”svenskans” rekommendationer och ger därmed tummen upp för träningsmatcher.

Däremot är alla barn- och ungdomstävlingar, 10–18 år, inställda under vårsäsongen likaså all form av spelarutbildning i distriktets regi liksom Fotbollens Dag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.