Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svensk tog EM-silver på 100 meter – skadade sig

Svenske 18-årigen Isak Hughes sprang hem ett silver på 100 meter på U20-EM i Jerusalem. Då skadade han låret.
"Jag är väldigt stolt över att jag tog ett silver trots att det strulade", säger Isak Hughes i ett uttalande från Svenska friidrottsförbundet.
Friidrott • Publicerad 8 augusti 2023
Svenske 18-årigen Isak Hughes sprang hem ett silver på 100 meter på U20-EM i Jerusalem. Arkivbild.
Svenske 18-årigen Isak Hughes sprang hem ett silver på 100 meter på U20-EM i Jerusalem. Arkivbild.Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/NTB Scanpix/TT

Hughes tid stannade på 10,31. Polacken Marek Zakarzewski vann loppet på 10,25. Sean Anyaogu från Storbritannien blev trea. Efteråt lade Hughes sig ner på banan och tog sig för baksida lår.

– Det är svårt att veta att hur allvarligt det är, tyvärr är det en skada som händer sprinterns emellanåt, säger Mikael Wennolf, ledare för det svenska laget, till SVT.

Annons

Wennolf berättar att Hughes kommer att undersökas under de närmsta dagarna och att skadans omfattning kommer att vara oklar fram till dess.

– Det är jättejobbigt för honom, han är en av de mest talangfulla sprinters vi har i Sverige, det är supertråkigt, vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Det är ingen ovanlig skada för sprinters, vi kan inte ge någon bedömning om var den sitter och hur allvarlig den är, säger Wennolf.

Under tisdagen hade höjdhopparen Melwin Lycke Holm inga problem med att ta sig vidare till EM-final. Svensken var felfri över 2,11 vilket räckte för att kvalificera sig till finalen.

"2.11 felfri och vi är 14 hoppare vidare till final så det var skönt att inte behöva hoppa vidare på nästa höjd. Jag är nöjd och glad, nu är det bara att tagga för finalen", säger Lycke Holm.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons