1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Svensk fotboll får ett extra transferfönster

Idag fick svensk fotboll klartecken från Fifa för ett extra transferfönster. Det nya fönstret, som förväntas klubbas formellt ikväll, gäller mellan 31 maj och 13 juni.
Fifa öppnar ett extra transferfönster åt svensk fotboll. Arkivbild.
Foto: Steffen Schmidt

Svensk fotboll fick tidigare nej från Fifa för ett extra transferfönster med hänvisning till att man först behöver slå fast när allsvenskan skulle starta.

Under torsdagen kom dock ett positivt besked. Ett extra transferfönster läggs in mellan 31 maj och med 13 juni. Formellt väntas beslutet klubbas i kväll.

– I och med att de två sista veckorna i mars blev i princip obrukbara och att det är en så speciell säsong känns det viktigt att det nu finns en möjlighet att komplettera sin trupp om man känner att det finns behov av det, säger Svante Samuelsson, Svensk Elitfotbolls sportchef.

Det extra transferfönstret innebär att lagen kan värva nya spelare men också att de spelare som redan värvats kan bli spelklara och att pågående lån kan förlängas.

De ordinarie transferfönstren är mellan den 8 januari och den 31 mars samt mellan den 15 juli och 11 augusti. Det senare transferfönstret kommer inte att påverkas av det nya beslutet.

– Det var en viktig detalj i det hela. Att det är just de veckorna i mars som ska läggas här istället. Utan att det påverkar kommande fönster. Så det är också väldigt positivt, säger Svante Samuelsson.

Allsvenskan och superettan har som mål att återuppta seriespelet den 14 juni och damallsvenskan två veckor senare. Fifas besked är i linje med den målsättningen. Under fredagen ska regeringen och Folkhälsomyndigheten lämna besked om senioridrotten får starta eller ej.

Läs mer

Ronneby

Bygg: Bostäder kan byggas vid skärgårdspärla

Planer på omkring 15 marklägenheter

Brand

Utryckning: Husvagn brann ner på parkering

Semesterfirande familj klarade sig utan skador

Olofström

Larm om brinnande lastbil - bromsar överhettade

SOS larmades 10.21

Antagning

Lista: Grattis! Ni kom in på gymnasiet i Ronneby

Knut Hahn och Naturbruksgymnasiet

Sölvesborg

Dubbla inbrott: Välte kassaskåp och krossade fönster

Stödboende och skola drabbade

Karlshamn

Polis: Kvinna rånad - tre anhållna för grovt rån

Alla inblandade känner varandra sedan tidigare