Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sverige möter Kanada i kvartsfinal

Det blev avslutande segrar för Sverige i gruppspelet. Men lag Anna Hasselborg ligger trots det kvar på en tredjeplats i gruppen, vilket inte räcker för att ta sig direkt till semin. I stället väntar nu kvartsfinal mot Kanada.
Curling • Publicerad 8 maj 2021
Sveriges skipper Anna Hasselborg.
Sveriges skipper Anna Hasselborg.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Svenska lag Anna Hasselborg vann den näst sista gruppspelsmatchen mot Italien i curling-VM i kanadensiska Calgary.

Svenskorna gick upp i ledning i den tredje omgången, då man fick med sig hela fyra poäng, sedan Italien tagit ett poäng i vardera i de båda inledande omgångarna. I fjärde adderade Sverige ytterligare två, och sedan blev uppförsbacken för tung för italienskorna.

Annons

Sverige vann till slut matchen med 9–5.

Senare under natten stod Japan för motståndet, i den match som tidigare sköts upp till följd av coronasmitta bland tv-personalen. Även där blev det svensk seger, den här gången med 7–5.

Möter Kanada

Sverige var redan inför de två matcherna klara för slutspel, och därmed är även OS-platsen säkrad.

– Målet var att gå ut och ha kul och inte slösa vår energi, vi har en snabb uppladdning innan matchen i morgon mot Kanada, säger Anna Hasselborg efter matchen mot Japan.

Sverige slutar därmed trea med tio segrar, bakom Schweiz (tolv segrar) och det ryska förbundslaget (elva). Därmed väntar kvartsfinal mot Kanada, som slutar sexa. Danmark möter USA i den andra kvartsfinalen.

Direktkvalificerade för semifinal är Schweiz och ryskorna.

Danmark till OS

Danmark besegrade Skottland med 9–5 och Tjeckien med 6–5 i de avslutande matcherna, och är också klart för OS.

– Jag sade till alla innan vi åkte hit att om vi vinner två matcher, så kommer jag att vara väldigt glad. Och nu är det sju. Det händer inte så ofta att Danmark tar sig till vinter-OS, så vi vill verkligen dit, sade danska skippern Madeleine Dupont efter segern mot Skottland, innan OS-platsen var bekräftad, till Internationella curlingförbundets hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons