Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Supportrar med på Chelseas styrelsemöten

Supportrar kommer att närvara på Chelseas styrelsemöten från och med den 1 juli.
Tre "supporterrådgivare" kommer att utses, meddelar Premier League-klubben på sin hemsida.
Arkivbild.
Arkivbild.
Foto: Tim Ireland/AP/TT

De tre supportrarna kommer att utses genom en valprocess och anledningen är att man vill säkerställa att supportrarnas allmänna uppfattning kommer att tas i beaktande i klubbens beslutsprocess.

Beskedet kommer i efterdyningarna av de stora supporterprotester som utbröt efter att Chelsea – som en av sex Premier League-klubbar – anslöt till den numer nedlagda "superligan".

Kriterierna för att en supporter ska väljas ut är bland annat att hen representerar supportrarnas allmänna uppfattning. Inför varje säsong kommer tre nya representanter att väljas ut.

"Supporterrådgivarna" kommer inte att ha någon rösträtt och kommer inte att delta i möten som handlar om spelare, personal, ungdomsakademin och dylikt. De kommer att delta i runt fyra möten per säsong eller fler om det anses lämpligt.

Läs mer