1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Straffas med böter efter filmning

Brynäs anmälde amerikanske Växjöspelaren Jack Drury till disciplinnämnden för filmning efter gårdagens SHL-match lagen emellan.
Nu har disciplinnämnden beslutat att han ska böta 5 000 kronor.
Ishockey • Publicerad 1 april 2021
Jack Drury, i vitt, bötfälls för en filmning. Arkivbild.
Jack Drury, i vitt, bötfälls för en filmning. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Händelsen skedde i slutet av första perioden när Drury föll till marken efter att ha träffats av Brynäsforwarden Erik Petterssons klubba.

"En klubbspets träffar ett revben, det gör ont, jag trillar men reser mig igen så fort jag känner att det bara gjorde ont, ingen skada.", lyder Drurys förklaring till disciplinnämnden.

Brynäs beskriver händelsen, som inte ledde till någon utvisning, så här:

"Pettersson hakar upp Drury i höften. Drury väljer då att lägga sig ner och ta sig för magen. Detta för att försöka få med sig en utvisning genom att lura domarna."

Disciplinnämnden går på Brynäs linje och skriver i beslutet att kontakten var "mycket lätt" samt att det är "tydligt" att Drury förstärker situationen.

Matchen slutade 5–1 till bortalaget Växjö som säkrade seriesegern i SHL.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.