Ishockey • Publicerad 26 januari 2021
Vancouvers Brandon Sutter jublar över karriärens första NHL-hattrick i mötet med Ottawa.Foto: Jonathan Hayward/AP/TT

Vancouvers Elias Pettersson spräckte sin målnolla för säsongen och den fem matcher långa poängtorkan i hemmamatchen mot Montreal häromdagen.

I 7–1-mötet med Ottawa var han återigen utan poäng.

I stället handlade matchen i Rogers Arena om lagkamraten Brandon Sutter. 31-åringen, som debuterade i ligan säsongen 2008–2009, stod för NHL-karriärens första hattrick.

9.31 minuter in i första perioden satte han första målet och sedan avslutade han andra respektive tredje med att pricka in ytterligare mål för Vancouver.

Svenske Alexander Edler ordnade säsongens andra poäng när han assisterade Sutter till 1–0-målet och Nils Höglander är nu uppe i fyra poäng efter assisten till Tanner Pearsons 3–1 i andra perioden.