Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stjärnan hyllar Åberg: "Sättet han slår bollen..."

Stjärnorna står på rad för att stämma in i hyllningskören av Ludvig Åberg.
Fyrfaldiga majorvinnaren Rory McIlroy fick chansen att spela ihop med den 23-årige svenske golftalangen i veckan.
– Jag var med på hyllningståget redan tidigare. Nu står jag längst fram i det, säger den 34-årige nordirländaren.
Golf • Publicerad onsdag 19:57
Ludvig Åberg. Arkivbild.
Ludvig Åberg. Arkivbild.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Ludvig Åberg är årets stora sensation i golfvärlden och snodde åt sig många rubriker när han som nyblivet proffs togs ut till årets Ryder Cup, som avgörs i Rom om två veckor.

Och han väcker intresse hos sina blivande medspelare i lag Europa.

Annons

Världstvåan Rory McIlory fick möjlighet att syna svenskens spel på nära håll när laget tidigare i veckan samlades för att träna på Ryder Cup-banorna utanför den italienska huvudstaden.

– Jag fick chansen att spela med Ludvig för första gången i måndags, vilket jag hade sett fram emot. Jag sade till honom att jag hade sett fram emot det länge, säger han till AFP.

Överträffade förväntningarna

Den 23-årige talangen, som blir den förste någonsin att spela Ryder Cup utan att ha spelat en major, inte bara infriade nordirländarens förväntningar.

– Han överträffade dem. Alla pratar om hur bra han träffar bollen, vilket han också gör. Sättet han slår bollen är otroligt. Men jag blev också väldigt imponerad av det kortare spelet och hur han klarar av att kontrollera bollbanan med de kortare klubborna, säger McIlroy.

– Jag var med på hyllningståget redan tidigare. Nu står jag längst fram i det.

De kommande dagarna får den meriterade 34-åringen tampas med Åberg som motståndare. Båda finns med i startfältet när Europatourens ”flaggskeppstävling” inleds på Wentworth utanför London på torsdagen.

Fler formstarka svenskar

Men det finns fler svenskar som McIlroy och de andra veteranerna behöver se upp med.

Vincent Norrman fick inte plats i Ryder Cup-laget, men visade förra helgen att han är i praktslag. Då tog han sin andra proffsseger i karriären – den första kom i juli – när han vann Europatourtävlingen i irländska Straffan.

25-årige Norrman är ett av flera exempel på att framtiden för europeisk golf ser ljust ut, sade en annan golfräv, 36-årige irländaren Shane Lowry, när han tidigare i veckan skulle kommentera de många unga namnen i årets Europalag i Ryder Cup.

– Det känns som att det här är nästa generation europeiska golfspelare och det är väldigt spännande att se killar som Nicolai (Højgaard) och Ludvig (Åberg) och Viktor (Hovland) i laget, sade Lowry till AFP.

– Och titta på en sådan som Vincent Norrman som vann förra veckan. Han kommer förmodligen finnas med i framtida europeiska Ryder Cup-lag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons