Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stenmark hyllar Shiffrin: "Så imponerande"

Ingemar Stenmark såg först Mikaela Shiffrin vinna Åres slalom och slå hans långlivade världscuprekord.
Sedan hyllade han den amerikanska alpindrottningen:
– Hon är så imponerande, hon är grymt bra.
Skidor • Publicerad 11 mars 2023
Ingemar Stenmark är inte längre tidernas meste världscupvinnare i alpint. Arkivbild.
Ingemar Stenmark är inte längre tidernas meste världscupvinnare i alpint. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

På fredagen gick Shiffrin upp jämsides med Stenmark på 86 världscupsegrar, när hon vann storslalomen. Bara ett dygn senare kom den 87:e segern, i slalom, som gör att hon är ensam på rekordtronen.

– Det är stort för henne, fantastiskt. Och speciellt eftersom hon slog rekordet i Åre där hon vann sitt första världscuplopp, säger Stenmark på telefon till nyhetsbyrån AFP.

Annons

Den nu 66-årige legendaren har tidigare hyllat Shiffrin vid ett flertal tillfällen. Nu sörjer inte svensken att rekordet är i hennes händer.

– Nej, absolut inte. Jag har haft rekordet i 34 år och det är inte något jag har tänkt särskilt mycket på förutom när det har kommit upp, först när Lindsey Vonn var nära att slå rekordet och sedan med Shiffrin.

Mikaela Shiffrin är fortfarande ung (hon fyller 28 år på måndag) och Stenmark har förutspått att segerantalet till slut kommer landa på tresiffrigt innan karriären är över.

– Det var vad jag trodde för fyra år sedan, att hon skulle bli den första att vinna 100 lopp. Och jag tror att det kan bli ännu mer, om hon håller sig frisk.

Medan Shiffrin har tagit sina segrar i samtliga alpina discipliner vann Stenmark enbart i slalom och storslalom, 40 respektive 46 gånger. Han lade skidorna på hyllan 1989.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons