Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sportchefen lämnar efter fiaskosäsongen

Misslyckade nyförvärv och jumboplats i allsvenskan.
Nu meddelar Gif Sundsvall att sportchefen Urban Hagblom lämnar efter nästan 30 års tid.
"Det är tråkigt att han nu lämnar oss", säger ordförande Stefan Söderlund.
Fotboll • Publicerad 14 november 2022
Sportchefen Urban Hagblom lämnar Gif Sundsvall efter nedflyttningen från allsvenskan. Arkivbild.
Sportchefen Urban Hagblom lämnar Gif Sundsvall efter nedflyttningen från allsvenskan. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Nej, återkomsten till allsvenskan gick inte som tänkt för Gif Sundsvall. När det skulle förstärkas inför säsongen tänkte sportchefen Urban Hagblom utanför boxen och värvade mycket från USA.

Men varken Joe Corona eller Forrest Lasso, den senare hårt kritiserad för sitt agerande på sociala medier, blev några succéer och "Giffarna" slutade sist i allsvenskan.

Annons

Nu får Hagblom lämna sin post efter nära 30 år i klubben.

”Urban har varit föreningens hjärna och hjärta i snart 30 års tid. Hans arbete har på alla sätt varit ovärderligt för föreningen och det är tråkigt att han nu lämnar oss. Det hade kunnat finnas andra uppgifter för Urban i föreningen, men då Urban själv bedömer att det är bäst för honom och föreningen att han avlutar sin anställning respekterar vi naturligtvis det och önskar Urban all lycka i framtiden”, säger ordförande Stefan Söderlund till klubbens webbplats.

Gif Sundsvall meddelar att man nu letar efter en ny sportchef. Urban Hagblom aviserar att han kommer ta en paus för att "fundera på framtiden".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons