unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Spelarfacket sade ja till slutspelsförslag

Beslut om ett NHL-slutspel med 24 lag kommer allt närmare.
Nu har spelarfacket NHLPA sagt ja till förslaget.
"Kul att det görs framsteg", skriver Gabriel Landeskog i ett sms till .
Colorado Gabriel Landeskog hoppas på spel snart. Arkivbild.
Colorado Gabriel Landeskog hoppas på spel snart. Arkivbild.
Foto: David Zalubowski/AP/TT

Förslaget, som är framtaget av "Return to play"-kommittén, är att man avslutar grundserien men utökar slutspelet från 16 till 24 lag (ligan har 31 lag). I går röstade spelarna i de 31 lagen om förslaget. Efter en lång diskussion svarade minst 18 lag ja och NHLPA skrev sedan på Twitter:

"Styrelsen i NHLA har godkänt fortsatta förhandlingar om 24-lagsformat för att få fram en vinnare av Stanley Cup.

Man skriver dock att flera detaljer återstår att komma överens om för att det ska kunna bli en omstart av 2019-2020 års säsong.

Landeskog, lagkapten i Colorado, är försiktigt optimistisk.

”Fortfarande mycket som ska falla på plats och detaljer som ska jobbas igenom men det är kul att det görs framsteg och vi får se vad som händer”, skriver han i ett sms.

I förslaget till slutspel, skriver flera medier, är de fyra första lagen i Eastern respektive Western Conference direktkvalificerade för åttondelsfinal, men ska möta varandra i någon form av gruppspel för att göra om seedningen till åttpndelsfsinalerna. Övriga lag möts i 16-delsfinal (play-in).

NHL tittar på åtta, nio olika spelorter för slutspelet men enligt ESPN:s uppgifter kommer man bara utnyttja två för omstarten om slutspelsförslaget antas. Las Vegas sägs ligga bra till för att bli en av dem.

Det är ännu inte beslutat när och hur lagen ska kunna återvända till gemensam träning, eller när slutspelet ska kunna inledas. Ett hinder har dock forcerats genom USA:s beslut att tillåta inresa för utländska proffsspelare.

Fakta: Slutspelsförslaget

Redan klara för åttondelsfinal:
Boston, Tampa, Washington och Philadelphia från Eastern Conference. St. Louis, Colorado, Vegas och Dallas från Western Conference.
Så här avgörs 16-delsfinalerna (play-in):
Eastern Conference: Pittsburgh–Montreal, Carolina–New York Rangers, New York Islanders–Florida, Toronto–Columbus.
Western Conference: Edmonton–Chicago, Nashville–Arizona, Vancouver–Minnesota, Calgary–Winnipeg.
Lagen som spelat klart:
Buffalo, New Jersey, Ottawa, Detroit, Anaheim, San Jose och Los Angeles.