1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Svårt att spela när bollen blir som en tvål"

Bra glid, sämre fäste.
Skid-SM? Nä, allsvensk premiär mellan IFK Norrköping och Sirius.
Än halkade spelarna hit, än halkade de dit i ett väder perfekt för ett bra snöbollskrig.
Försöket till fotbollsmatch slutade 1–1.
Fotboll • Publicerad 11 april 2021
Ari Freyr Skúlason får drömträff vid 1–0-målet för IFK Norrköping. Snömatchen mot Sirius slutade 1–1.
Ari Freyr Skúlason får drömträff vid 1–0-målet för IFK Norrköping. Snömatchen mot Sirius slutade 1–1.Foto: Stefan Jerrevång/TT
Snön vräkte ned över Norrköping och pausen förlängdes för att röja bort nederbörden.
Snön vräkte ned över Norrköping och pausen förlängdes för att röja bort nederbörden.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Snön vräkte ned under 90 minuter, det hjälpte in mycket att pausen förlängdes för att sopa planen ren. Båda klubbarna ville ha ett avbrott i andra halvlek för att röja bort den snö som snabbt lade sig, men domaren Victor Wolf tyckte det var lika bra att stöka undan matchen.

I bedrövliga förhållanden gjorde spelarna så gott de kunde.

– Vi är lite missnöjda över att inte få ut mer, men det bjuds inte hundraprocentiga förutsättningar om man säger så, säger Norrköpings tränare Rikard Norling.

Det var dagens understatement.

– Jag tycker även att Sirius klarar det svåra underlaget något bättre än vad vi gör. Det är synd att två lag som vill spela fotboll och bjuda upp inte får göra det. Det var inte bländande teknikfotboll därute, men det är svårt när bollen blir som en tvål, säger Norling.

Två vackra mål bjöds det i alla fall på när vintern ville bråka med våren, Ari Freyr Skúlasons för Norrköping och Jacob Ortmarks för Sirius.

Norling hämtade sent in den isländske landslagsmittfältaren Skúlason från Oostende. 33-åringen, med lång allsvensk erfarenhet från Häcken och Gif Sundsvall, fick plats direkt i premiärelvan.

Drömträff i debuten

Och som han presenterade sig.

Vänsterskottet i 24:e minuten borrade sig in i nättaket nära David Mitov Nilssons vänstra stolpe. Drömträff och en drömstart i den allsvenska återkomsten.

Skúlason hann med 29 mål på 149 matcher för Sundsvall mellan 2008 och 2013 och innan dess två mål på 28 matcher för Häcken.

Så han vet hur man gör. Men han tonade ned det estetiska. Så märkvärdigt var inte distansskottet.

– Jag har gjort några fina mål i karriären men att få göra ett så fint mål i debuten rankas högt, säger Skúlason.

Han var mindre nöjd med vädret.

– Jag fick inte ens en sån här premiär i Sundsvall. Jag vet inte som hände. Snön försvann inte så det var svårt. Vi vill spela snabbt och hitta passningar, men det var svårt även för Sirius.

Snygg kvittering

Kunde Skúlason så ville Jacob Ortmark inte vara sämre. Han bröt fram i ungefär samma spår som islänningen, drog till och så var det kvitterat efter en dryg timmas spel.

För 23-åringen, ny från Degerfors i vintras, var det inte ett mål i mängden, tvärtom hans första för Sirius. Inte var det oförtjänt, heller.

Sirius hade jobbat ihop till det målet.

– Jag vill vinna alla matcher jag åker till för att spela, men 1–1 mot Norrköping är ingen dåligt resultat. Vi gör en bra match och släpper bara till två chanser. Vi spelade matchen som vi ville spela den. Jag är jättenöjd med hur vi sköter försvarsspelet på egen planhalva, säger Sirius tränare Daniel Bäckström.

I slutminuten var Sead Haksabanovic nära att avgöra för Norrköping, men frisparken slog i ribban.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.