Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SM-medaljör stängs av i fyra år

Friidrott • Publicerad 30 juni 2020
Eskilstunas Fanny Dusabimana Kazungu stängs av i fyra år för dopning. Arkivbild.
Eskilstunas Fanny Dusabimana Kazungu stängs av i fyra år för dopning. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Eskilstunalöparen Fanny Dusabimana Kazungu, bronsmedaljör på 1 500 meter på inomhus-SM i fjol, stängs av i fyra år för dopning, skriver Svenska friidrottsförbundet på sin hemsida. Den 27-åriga kongolesiskan testades positivt för bloddopningsmedlet epo under ett träningsläger i Kenya i december.

– Det är väldigt tråkigt för oss men framför allt för henne, det är ju en tragedi, säger Eskilstuna Friidrotts ordförande Bengt Olov Eskilsson till Eskilstuna-Kuriren.

Annons

Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers kommenterar fallet så här:

"Det som skett understryker verkligen att antidopningsarbetet är en global fråga som vi måste fortsätta att samarbeta kring, men även säkerställa att aktiva på alla nivåer rustas med kunskapen om hur det personliga ansvaret ser ut. Vi har också skärpt vår egen och våra föreningars uppmärksamhet om de träningsmiljöer som är särskilt problematiska".

Domen kan överklagas fram till och med den 16 juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons