Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter SM-guldskrällen: "Bara att sikta i mitten"

Fransmannen Fabien Claude tog hem segern i kortdistans, i Sverigepremiären, i skidskytte. Henning Sjökvist och Sebastian Samuelsson blev tvåa respektive trea.
Skidskytte • Publicerad 12 november 2022
Henning Sjökvist, Fabien Claude och Sebastian Samuelsson på prispallen efter kortdistanstävlingen under Sverigepremiären i skidskytte i Idre. Sjökvist, till vänster, knep även SM-guldet.
Henning Sjökvist, Fabien Claude och Sebastian Samuelsson på prispallen efter kortdistanstävlingen under Sverigepremiären i skidskytte i Idre. Sjökvist, till vänster, knep även SM-guldet.Foto: Nisse Schmidt/TT

De svenska skidskytteherrarna testade formen i Idre inför världscuppremiären i finländska Kontiolax om drygt två veckor.

Annons

Då segrade Fabien Claude på konstsnön i Idre.

De svenska landslagsstjärnorna startade sent i fältet. Martin Ponsiluoma, som tog OS-silver i Peking tidigare i år, fick en tuff inledning på tävlingen som även fungerade som SM i kortdistans.

27-åringen bommade nämligen tio av tjugo skott.

I stället passade Henning Sjökvist på att skjuta fullt – för första gången.

– Jag känner att kroppen inte riktigt är på topp, men med det jag har i dag är det ett nästan perfekt lopp, säger Sjökvist.

Sjökvists lopp räckte både till SM-guld och en andraplats i tävlingen för 24-åringen.

– Vi brukar skoja om att det bara är att sikta i mitten och trycka av – så brukar det gå bra. Min hemlighet i dag var att jag tog någon sekund extra på vallen, säger Sjökvist och fortsätter:

– Jag vet att jag kan skjuta på träning, och då ska det inte vara några problem att träffa fast det fläktar lite.

Sebastian Samuelsson slutade trea och tog SM-silver. SM-bronset gick till Emil Nykvist.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons