Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sembrant: "Är på tiden"

Juventus tilldelas trots allt mästartiteln efter att damernas säsong ställts in.
Målet är också att göra ligan till en ren proffsliga från 2022.
Fotboll • Publicerad 25 juni 2020
Linda Sembrants Juventus tilldelas ligatiteln i Italien. Arkivbild.
Linda Sembrants Juventus tilldelas ligatiteln i Italien. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det tidigare beskedet var att ingen mästare skulle koras. Men på torsdagen meddelade det italienska fotbollsförbundet att Sembrants Juventus trots allt får mästartiteln.

Laget ledde Serie A på 44 poäng när seriespelet stoppades.

Annons

– Fantastiskt kul, säger Sembrant till TT om ligatiteln, hennes första i Italien sedan flytten från franska Montpellier förra året.

– Så klart hade vi velat spela klart ligan, men utifrån situationen så känns det väldigt kul och jag tycker vi är väldigt värda titeln, fortsätter mittbacken.

"Likadant för alla"

Hon menar att det varit lite fram och tillbaka, men att hon haft känslan att "Juve" skulle få titeln.

– För mig kändes det helt ologiskt att det skulle bli något annat. Situationen är likadan för alla. Fotbollen stannade upp på grund av andra saker som skedde, och antingen får man ta serien där den var där och då eller så får allting strykas, och då får ingen åka upp eller ur. Jag tycker absolut vi är värdiga vinnare.

Förbundet beslutade även att målet är att damernas Serie A från och med säsongen 2022–2023 ska bli en ren proffsliga. Förbundsbasen Gabriele Gravina menar att förändringen är nödvändig för att göra sporten i landet mer jämställd.

"Vi kommer alla att arbeta tillsammans för att öka damfotbollens konkurrenskraft", säger Gravina i ett uttalande.

"Var på tiden"

Sembrant välkomnar beskedet.

– Jag tycker det var på tiden. Jag vet att det är något som spelarna och mina lagkamrater jobbat väldigt hårt för. Jag tycker serien är väl värd det, säger hon.

– Vardagen vi har är väldigt professionell. Sådana här beslut kan ta tid, så det känns fantastiskt kul att det faktiskt slår igenom. Det är dags.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons