Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Scouten räknar med Ronaldo

Superstjärnan fanns inte med i Portugals storseger mot Kroatien.
Men Cristiano Ronaldo lär spela mot Sverige, det tror svenska scouten Lasse Jacobsson.
Fotboll • Publicerad 8 september 2020
Portugals storstjärna Cristiano Ronaldo på läktaren i lördagens hemmamöte med Kroatien i Nations League.
Portugals storstjärna Cristiano Ronaldo på läktaren i lördagens hemmamöte med Kroatien i Nations League.Foto: Miguel Angelo Pereira/AP/TT

En infektion i foten gjorde att Cristiano Ronaldo satt på läktaren och såg sitt Portugal vinna med 4–1 hemma mot Kroatien.

Ett par dagar senare klev han ändå in i flygplanet som hade Stockholm som destination – och med tanke på resan till Sverige räknar scouten Lasse Jacobsson med att Portugals och Juventus världsstjärna kommer att spela i kväll.

Annons

– Är han här så spelar han, säger Jacobsson.

"Annorlunda"

Med det sagt räknar scouten med att Portugal får ett annat sätt att spela jämfört med hur det såg ut i Porto i lördags.

– Det bli annorlunda, han är ju den stora stjärnan och ska vara involverad mer. De matcher som vi har från förra året, då ligger de 4–1–4–1 i försvarsspelet för att han inte gör så mycket i defensiven.

– När han inte var med så jobbade alla tre där framme mer med ett högre och tätare försvarsspel.

– De tappar vissa delar men att de blir sämre vill jag inte säga. Offensivt blir de bättre. De missar en dimension, just att vinna tillbaka bollen tidigt för att han inte lägger den kraften i försvarsspelet. Men i det totala kan jag inte tänka mig att de blir så mycket sämre.

"Många bra"

Precis som för alla klubbar och landslag som har stora spelare i sina lag kommer det mesta att kretsa kring Ronaldo. Men det gäller att inte stirra sig blint på spelaren med nummer sju på ryggen.

– De har många bra spelare. Bernardo Silva tycker jag är fantastisk. Danilo är en duktig balansspelare, bra defensivt, bra på att pulsera spelet. Ytterbackarna är offensivt skickliga, oavsett om det är (Raphaël) Guerreiro, (João) Cancelo eller om det är (Nélson) Semedo som spelar.

Lasse Jacobssons analysarbete har också visat att Portugal är ganska likt Frankrike men att de spelar kvickare, tar sig snabbare fram till sista tredjedelen av planen och dessutom har spelare som gillar att avsluta från distans.

– Det kan vara Danilo som kommer upp när de har tryck, det kan vara Bruno Fernandes. Bernardo Silva har bra avslut. Även ytterbackarna kan komma till avslut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons