unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rosenqvist sexa i Indycarlopp i Ohio

Felix Rosenqvist på Indianapolis Motor Speedway i Indianapolis, den 12 augusti.
Felix Rosenqvist på Indianapolis Motor Speedway i Indianapolis, den 12 augusti.
Foto: Michael Conroy/AP/TT

Felix Rosenqvist slutade sexa i lördagens Indycarlopp på Mid-Ohio, i Lexington i amerikanska Ohio, efter att ha gått ut som sjua.

Stallkamraten Marcus Ericsson, som tog sig in på topp fem för två veckor sedan, lyckades inte följa upp bedriften efter att ha fått starta som nummer 21. 30-åringen lyckades ändå klättra och slutade på 15:e plats.

Vann gjorde australiern Will Power, som dominerade alla 75 varv sedan han kvalificerat sig till pole position för 60:e gången i karriären. Det var Powers 38:e Indycarseger, och den första för i år.

Totalledaren Scott Dixon, kamrat med svenskarna i Chip Ganassistallet, blev bara tia, efter en misslyckad kvalificeringsomgång som placerade honom på startplats 17. Nyzeeländaren har varit först över mållinjen på Mid-Ohio sex gånger i karriären.

På söndagen körs helgens andra race på banan.