unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rosenqvist: "Kan köra mer avslappnat"

I söndags tog han första segern i Indycar. I natt är det dags igen för racingföraren Felix Rosenqvist.
"Iowa Speedway är en riktigt rolig bana, definitivt en av mina favoritovaler", säger han.
Senaste Indycarsegraren Felix Rosenqvist hoppas på nya framgångar i helgen. Arkivbild.
Senaste Indycarsegraren Felix Rosenqvist hoppas på nya framgångar i helgen. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

28-åringen från Värnamo blev andre svensk, efter Kenny Bräck, att vinna i den amerikanska racingserien Indycar, när han var snabbast på Road America i Elkhart Lake, Wisconsin.

"Det var en viktig pusselbit i min karriär och jag tror att det kommer hjälpa mig köra lite mer avslappnat framöver", säger han i ett pressmeddelande.

Det blev ingen längre tid att fira och smälta segern. Efter bara fem dagar är det dags för rejs igen – nu på en ovalbana, seriens kortaste. Även denna helg är det dubbla tävlingar – den första i natt, svensk tid, och den andra natten till söndag.

"Iowa Speedway är en riktigt rolig bana, definitivt en av mina favoritovaler. Varvet är bara 17 sekunder långt, du har bilar omkring dig precis hela tiden, och det är riktigt bra racing."

"Tagit steg på ovalerna"

Chips Ganassi-föraren tycker att han har utvecklats på ovalbanor till den här säsongen, hans andra i Indycar. I säsongens första tävling på ovalbana, i Texas, var han också på väg mot en andraplats när han kraschade med tio varv kvar.

"Vi var väldigt snabba på den förra ovalen i Texas och jag känner verkligen att jag har tagit ett steg på ovalerna i år. Det var något jag fokuserade mycket på under vintern", säger Rosenqvist.

"Iowa är en helt annan typ av bana än Texas – en kortoval istället för en superspeedway – men jag hoppas att känslan infinner sig även där.

Ericsson tävlingssugen

Båda helgens två race körs över 250 varv, vilket motsvarar 35 mil.

I Chip Ganassi finns även den andre svensken i racingserien – Marcus Ericsson. Han gjorde sitt bästa resultat för säsongen i söndags då han slutade fyra.

"Bring. It. On! Jag älskar det här schemat med så många tävlingar i följd", skriver Ericsson på Twitter.