Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cankovic första hattrick: "Det gillar jag"

En drömträff i krysset, en turlig touch vid frispark och en väl avvägd nick.
Rosengårdsmittfältaren Jelena Cankovic gjorde sitt första hattrick i damallsvenskan när Malmölaget fullkomligt krossade Uppsala på bortaplan.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2020
Rosengårds Jelena Cankovic stod för tre mål i överkörningen mot Uppsala.
Rosengårds Jelena Cankovic stod för tre mål i överkörningen mot Uppsala.Foto: Erik Simander/TT

Den 24-åriga serbiskan är inne på sitt tredje år i högsta serien. Hon gjorde två mål på 22 matcher för Växjö 2018 och två mål på 15 matcher för Rosengård förra året efter att hon hade värvats till Malmölaget i juli för att spetsa till det gäng som sedan vann guldet på hösten.

I år har Cankovic redan gjort fyra mål på nio spelade matcher men det är inte hennes roll i laget som har ändrats, det är mer förutsättningarna runt henne som ligger bakom mållyftet.

Annons

– Jag ska spela fram, göra mål, hjälpa laget oavsett på vilket sätt det sker. Och det blir skillnad när man spelar i ett lag som Rosengård som är så offensivt och vill ha mycket boll för då kommer också möjligheterna jämfört med i ett lag som Växjö. Det är två lag med lite olika spelstilar men visst, jag har anpassat mig väl till det sätt som Rosengård vill spela på, konstaterar Cankovic.

"Snyggare än jag förväntade mig"

Och tränaren Jonas Eidevall gillar hur 24-åringen anpassat sig:

– Vi vet ju att hon kan göra både mål och spela fram så det var skönt att hon fick sitt målskytte att lossna nu, definitivt.

Av Jelena Cankovics tre mål var det första det vackraste, ett riktigt drömmål rätt upp i bortre krysset:

– Det har jag tränat på! Nu såg jag bara ett läge att skjuta, fick en fin passning från Caroline Seger, såg luckan och fick till en bra första touch, sedan satt den. Det blev lite snyggare än jag förväntade mig, säger serbiskan med ett skratt.

Att Rosengård har hård konkurrens inom laget märktes inte bara på de nio målen, varav tre kan betygssättas som klassmål.

Jättetalangen nätade

Den märktes också då tränaren Jonas Eidevall bland andra valde att vila tvåmålsskytten Mimmi Larsson i andra halvlek.

– Hon gjorde en jättefin match men jag ville rotera lite så jag valde att vila henne. Det har inget med skador eller bänkningar att göra. Som matchen utvecklade sig ville jag passa på att testa fler namn också.

Ett av dess, sjuttonåriga jättetalangen Hanna Bennison kom in i 56:e minuten och tryckte med kraft upp bollen i nättaket till 8–1 i 68:e.

– Vi har en fin konkurrens, sedan gäller det att hålla alla nöjda och motiverade också men än så länge är alla jättebra att jobba med, säger Eidevall som är nöjd över hur de nya serieledarna har utvecklats under de nio första omgångarna

– Vi har vuxit in bra i serien. Vi startade på ett ställe utan optimala förutsättningar med tanke på corona. Det syntes i början av serien att vi hade lite svårt att hitta flytet men nu har vi visat att vi har ett anfallsspel som även kan dyrka upp lågt stående försvar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons