Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ricciardo diskuterade flytt till Ferrari

Formel 1-föraren Daniel Ricciardo förde samtal med Ferrari, när det blev klart att Sebastian Vettel gjorde sorti. Men i stället hamnade australiern hos McLaren, vars förare Carlos Sainz Jr tog Vettels plats.
Bilsport • Publicerad 29 maj 2020
Daniel Ricciardo. Arkivbild.
Daniel Ricciardo. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

– Det har varit diskussioner sedan några år tillbaka. Och de fortsatte hela tiden fram till nu, säger Ricciardo till CNN och fortsätter:

– Så ja, jag kommer inte att förneka det. Men uppenbarligen så förverkligades de aldrig riktigt.

Annons

Ricciardo, som har italienska rötter, gick till Renault från Red Bull inför förra säsongen. Men 2019 blev ett bedrövligt år som slutade utan podieplats.

McLarens Carlos Sainz Jr tog Vettels plats i Ferrari, och Ricciardo gick i stället till McLaren.

– Carlos hade ett väldigt starkt 2019. Så han är rätt het på marknaden just nu, och jag antar att det passar dem rätt bra med tanke på var de befinner sig, säger han till CNN.

Om sin egen flytt har 30-åringen inte särskilt mycket att säga, men han längtar tillbaka till formel 1-cirkusen, från tiden i isolering på familjebondgården utanför Perth där han nu befinner sig.

– Jag ser fortfarande mig själv som en väldigt stark konkurrent i många år framöver. Jag blir äldre, men känner fortfarande att det finns mycket glöd i mig som bara vill tävla igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons