Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

RF-basen kräver snabbt besked om bidrag

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har lämnat en skrivelse till finansminister Magdalena Andersson (S).
Han ber om snabbt besked om ett nytt stödpaket till idrotten för 500 miljoner kronor.
"Vi behöver ett besked nu", skriver Eriksson.
Idrott • Publicerad 20 augusti 2020
Björn Eriksson. Arkivbild.
Björn Eriksson. Arkivbild.Foto: Noella Johansson/TT

Under senvåren fick idrotten ett coronastöd på 500 miljoner kronor och har begärt lika mycket till. Pengar som behövs genast, enligt RF-ordföranden.

"Enbart under tredje kvartalet tappar idrotten ytterligare 1,2 miljarder kronor. Därför behövs akut ett förlängt stöd från regeringen med 500 miljoner kronor för tredje kvartalet och det är bråttom", skriver Eriksson till finansministern.

Annons

"Vi vet att vi inte kan räkna med att bli fullt ut kompenserade och vi har respekt för att det är många samhällsområden som drabbas hårt i denna pandemi. Men idrottsrörelsen behöver stöd här och nu för att kunna fortsätta bidra på lång sikt. Först då kan vi vara med i en omstart för Sverige. Vi behöver ett besked nu."

Eriksson nämner också idrottens utmaning när det gäller gränsen på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och vill ha en mer flexibel tolkning, dels när det gäller antalet deltagare på stora ytor som i skog och på hav, dels vad gäller möjligheten att ha fler åskådare på tävlingar och matcher.

I Norge har kulturminister Abid Raja meddelat att idrotten och volontärarbete kommer att få stöd på 1 miljard norska kronor, 977 miljoner svenska kronor. Pengarna gäller intäktsbortfall för årets sista kvart. Tidigare har idrotten och volontärarbete tilldelats 1,87 miljarder norska kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons