Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rapport: Bryants pilot avfärdade vädervarning

Basket • Publicerad 18 juni 2020
Kobe Bryant 2019. Arkivbild.
Kobe Bryant 2019. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Kvällen före den helikopterkrasch som dödade basketikonen Kobe Bryant och ytterligare åtta personer ska företaget som arrangerade turen ha uttryckt oro över vädret, skriver Los Angeles Times.

Det framgår av en ny rapport som har offentliggjorts av USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NTSB. Enligt rapporten ska piloten Ara Zobayan bara timmar före kraschen ha försäkrat helikopterföretaget om att väderförhållandena "borde vara okej".

Annons

I NTSB-rapporten på 1 700 sidor framgår det även att Zobayan verkar ha blivit desorienterad av dimman, och att han uppgav att han steg med helikoptern när den i själva verket var på väg nedåt, skriver nyhetsbyrån AP.

Rapporten drar inga slutsatser om vad som orsakade kraschen och ska följas upp med en slutrapport.

I helikopterolyckan den 26 januari dödades den tidigare LA Lakers-spelaren Kobe Bryant, hans dotter Gianna, två av hennes basketlagkamrater och ytterligare fem personer ombord. Helikoptern var då på väg till en basketturnering för flickor i Los Angeles.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons