Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Qatars emir tackar Putin för VM-hjälp

Ryssland president Vladimir Putin har hjälpt Qatar i förberedelserna inför fotbolls-VM. Något landets emir uppskattar mycket.
Fotboll • Publicerad 13 oktober 2022
Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani och Rysslands president Vladimir Putin.Foto: Vyacheslav Prokofyev

Emir Tamim bin Hamad Al Thani menar att de ryska vännerna - som han uttrycker det - har varit till stor hjälp när det kommer till hur organisationen kring det hårt kritiserade VM ser ut.

Ryssland och Vladimir Putin har bland annat bistått Qatar med hjälp kring så kallade supporterlegitimationer som garanterar inträdde till arenorna.

Annons

– Rysslands VM-arrangemang 2018 var en stor succé och våra ryska vänner har nu hjälpt Qatar, speciellt på ett organisatoriskt plan, inför VM 2022. Vi vill tacka Ryssland och vi är väldigt stolta över vår relation, som kommer fortsätta hela vägen till efter VM. Tack, herr president, säger Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani.

Putin säger att han hoppas att Qatar-VM blir ett lyckat mästerskap.

– Vi gör allt vi kan för att dela med oss av vår erfarenhet av att förbereda ett VM-slutspel. Jag önskar er all lycka och är säker på att det kommer bli en succé, säger Putin.

VM i Qatar inleds 20 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons