Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Felfri Elvira Öberg överlägsen: "Gör jobbet"

Elvira Öberg tog en överlägsen seger i kortdistansen i skidskyttepremiären i Idre – nästan två minuter före tvåa Lisa Vittozzi.
Skidskytte • Publicerad 14 november 2021
Elvira Öberg jublar efter segern i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Att hon var i suverän åkform stod klart i lördagens sprint, där hon blev tvåa trots tre bom. När även skyttet satt blev Elvira Öberg oslagbar.

Det blev ett perfekt lopp.

Annons

– Näst intill. Det finns inte många sekunder jag kan göra annorlunda i dag. Jag är supernöjd, säger hon till SVT.

"Håller ihop det"

Elvira Öberg vann med hela 1.51 före italienskan Lisa Vittozzi efter prickfritt skytte.

– Jag lägger upp det på ett jättebra sätt åkmässigt och jag håller ihop det på skjutvallen, säger Elvira Öberg.

Hanna Öberg kom först på tionde plats i lördagens sprinttävling som inledde skidskyttesäsongen. Nu var hon på jakt efter revansch, men med två bom kunde hon inte göra någonting åt sin lillasyster utan slutade trea, 2.15 bakom.

Hon ser det som ett fall framåt.

– Jag var betydligt mer avslappnad i dag, sen så tror jag att det absolut finns några sekunder till att hämta formmässigt inför världscuppremiären, säger Hanna Öberg till SVT.

Nilsson snabbast

Kortdistanstävlingen innehåller fyra skjutmoment, men med en kortare bansträckning än vanliga distanslopp, vilket gör att missar på vallen blir väldigt avgörande.

Sprintsegraren Linn Persson kom på fjärde plats med två bom.

Stina Nilsson hade ännu en tung dag på skjutvallen med sammanlagt fem bom. Men hon var snabbast i spåret och tack vare stark skidåkning slutade hon tolva.

– Fysiskt är jag med och i dag fick jag ut det som jag vill i spåret, säger Stina Nilsson till SVT.

Annons

– Jag tar med mig väldigt mycket bra känslor i dag.

I lördagens tävling slutade Nilsson 23:a efter fyra missar i skyttet och helgens resultat visar att det fortfarande är en bit kvar till toppen bland landslagsåkarna som kämpar om OS-platserna.

Bland övriga förhoppningsfulla landslagsåkare finns Mona Brorsson, som dock hade en tung dag. Med hela sex bom kom hon över sex minuter från täten, på 27:e plats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons