Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Polisrazzia mot dopningsmisstänkt stall

Tour de France rullar på mot söndagens målgång på Champs-Élysées i Paris.
Den franska polisen klev in i tävlingen natten till torsdagen.
En omfattande razzia riktades mot Bahrain Victorious – stallet som leder lagtävlingen.
Cykel • Publicerad 15 juli 2021
Stallet Bahrain Victorious Matej Mohoric, mitten, och Wouter Poels, till vänster, fick sina hotellrum undersökta av polis natten till torsdag.
Stallet Bahrain Victorious Matej Mohoric, mitten, och Wouter Poels, till vänster, fick sina hotellrum undersökta av polis natten till torsdag.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Ledare och cyklister fick nattliga besök på sina hotellrum i Pau i en dopningsräd där polisen letade efter förbjudna substanser. Även stallets buss genomsöktes.

Stallets presschef säger att lagets medlemmar följt allt som begärts av dem och att man förväntar sig sig en förklaring till räden.

Annons

Bahrain Victorious har hittills i år haft stora framgångar. Stallet leder lagtävlingen i touren och individuellt har både slovenen Matej Mohoric och belgaren Dylan Teuns vunnit etapper.

Nederländaren Wout Poels bar vid dagens start den prickiga ledartröjan som den främste cyklisten i bergsetapperna.

Polisen uppger att den inlett en förundersökning och lagt beslag på olika dokument som innehåller bland annat träningsdata om stallets cyklister.

Stallets vd Vladimir Miholjevic säger till AFP att cyklisterna blev illa berörda av polisinsatsen.

– Efter den 17:e etappen fick vi påhälsning av flera franska poliser. Vi fick inte en fullmakt att läsa igenom, men teamet följde alla önskemål. Händelserna har påverkat våra cyklisters återhämtning och ätande.

– Vi är professionella och följer alla regler, säger Miholjevic.

I dagens etapp segrade titelförsvarande slovenen Tadej Pogacar före danske Jonas Vingegaard och Richard Carapaz från Ecuador.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons