Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pampen om Barcelona: "Extremt allvarligt"

Spanska storklubben Barcelona är under utredning efter anklagelser om korruption.
Situationen är "extremt allvarlig", menar Uefas ordförande Aleksander Ceferin.
– Det är en av de allvarligaste händelserna jag har sett inom fotbollen, säger han.
Fotboll • Publicerad 3 april 2023
Uefas ordförande Aleksander Ceferin. Arkivbild.Foto: Marco Bertorello AP/TT

Det var för drygt en månad sedan som allvarliga korruptionsanklagelser riktades mot Barcelona.

Spanska giganten ska under åren 2001–2018 ha betalat 7,3 miljoner euro (motsvarande drygt 80 miljoner kronor) till ett företag ägt av José María Enríquez Negreira, dåvarande vice ordförande i spanska domarkommittén.

Annons

Spanska åklagare har öppnat en utredning – Negreira-fallet som det kallas – gällande korruption, bedrägeri och förfalskning av affärsdokument.

– Det är en av de allvarligaste händelserna jag har sett inom fotbollen, säger Europeiska fotbollförbundet Uefas ordförande Aleksander Ceferin till den slovenska tidningen Ekipa.

Uefa har även de startat en utredning, samtidigt som Barcelona nekar till allt. Klubbordföranden Joan Laporta har kallat det för en häxjakt och i nuläget finns det inga bevis på att varken domare eller resultat påverkades under perioden då Barcelona ska ha gjort utbetalningarna.

– Jag kan inte kommentera det ytterligare för två anledningar. För det första har vi oberoende disciplinnämnd. För det andra är jag inte insatt i detaljerna, men det jag kan säga är att situationen är extremt allvarlig, säger Aleksander Ceferin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons