Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

OS-topp: Biden kan rädda Tokyo-spelen

Tokyo-OS öde ligger i den amerikanske presidenten Joe Bidens händer. Det menar Haruyuki Takahashi, ledamot i styrelsen för sommarens OS i Japan.
Olympiskt • Publicerad 27 januari 2021
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

– Jag hatar att säga det men Thomas Bach och IOK är inte de som tar beslut om spelen. De har inte rätt nivå på ledarskapet, säger Takahashi till Wall Street Journal om Internationella olympiska kommittén och dess ordförande.

– Joe Biden har en tuff situation med coronaviruset. Men om han gör ett positivt uttalande om att OS kommer att genomföras blir vi starkare.

Annons

IOK vill inte kommentera Takahashis förslag om ett uttalande från den amerikanske presidenten men svarar den amerikanska finanstidningen:

– Det är synd att herr Takahashi inte känner till fakta. För det första är det USA:s olympiska och paralympiska kommitté som beslutar om landets OS- och Paralympics-trupper och för det andra har USA aldrig tvivlat på sitt deltagande. Därför är hans kommentarer förlegade, säger talespersonen.

OS i Tokyo flyttades fram ett år på grund av coronapandemin och ska genomföras i sommar. Det har väckts frågetecken kring om det är möjligt att ha spelen i sommar på grund av pandemiläget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons