Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Okända gåvan – Piteå fick en halv miljon

Damallsvenska Piteå jublar.
Tidigare i veckan donerade en okänd person en halv miljon kronor till klubben.
Fotboll • Publicerad 3 juli 2020
Piteås Fernanda Da Silva jublar. Nu har också klubben 500|000 anledningar till att jubla. Arkivbild.
Piteås Fernanda Da Silva jublar. Nu har också klubben 500|000 anledningar till att jubla. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Som om lördagens premiärseger – 3–2 borta mot nykomlingen Umeå – inte var lycka nog för Piteå blev det ännu bättre några dagar senare.

Tidigare i veckan mottog klubben ett angenämt samtal.

Annons

– För två dagar sedan ringde en banktjänsteman och berättade att han hade en kund som ville donera ett ansenligt belopp till Piteås damer och att personen ville vara anonym. När han sedan säger att det är en halv miljon kronor fick jag gåshud. Håret ställde sig rakt upp på armarna och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna. Pengarna är nu på väg in på kontot och det är helt osannolikt, säger ordföranden Rikard Fahlman.

I torsdags besökte Fahlman lagets träning för att berätta. Beskedet om gåvan på 500 000 mottogs med jubel av spelartruppen.

TT: Vad betyder en sådan här summa för en klubb som Piteå?

– Nu ser vi ut att fixa det här trots eländet med coronan. Vi kommer klara den här säsongen och nu vågar vi tänka längre än efter seriespelet. Vi är i hamn och mer än så.

Förutom donationen har Piteå sedan tidigare också ordnat gratis boende på ett hotell i småländska Eksjö hela säsongen när de har bortamatcher i södra Sverige.

– Det är helt fantastiskt att det finns sådana människor. Både hotellägaren i Eksjö, som är ett eget kapitel, och nu den här halvmiljonen.

Norrbottningarna fick även drygt 200 000 i ekonomiskt statligt kompensationsstöd i juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons