Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ökad smittspridning – färre Franska-åskådare

Tennis • Publicerad 17 september 2020
Endast 5|000 åskådare dagligen kommer nu att släppas in på centercourten Philippe-Chatrier i Franska mästerskapen. Arkivbild.
Endast 5|000 åskådare dagligen kommer nu att släppas in på centercourten Philippe-Chatrier i Franska mästerskapen. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Den senaste tiden har antalet covid-19-smittade i Frankrike ökat rejält. Det får sina följder för Franska mästerskapen i tennis, som inleds den 21 september.

Med bara några dagar kvar till grand slam-turneringen i Paris kommer nu beskedet att det endast kommer att tillåtas att 5 000 åskådare är på plats på Roland Garros per dag, meddelar Parispolisen nyhetsbyrån AFP.

Annons

Det ska jämföras med de 11 500 åskådare som arrangören för tio dagar sedan sade skulle tillåtas dagligen. Men de nuvarande restriktionerna från den franska regeringen tillåter maximalt 5 000 personer vid offentliga sammankomster.

Enligt nyhetsbyrån Reuters skriver den franska sporttidningen L'Équipe att det innebär att det endast kommer att vara publik på centercourten, Philippe-Chatrier. På övriga banor kommer det därmed vara publikfritt.

Grusturneringen skulle ha avgjorts på Roland Garros i Paris 18 maj–7 juni, men flyttades fram på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons