Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

ÖFK:s lagläkare sade upp sig efter coronamiss

Allsvenska Östersund upptäckte efter helgens match mot Djurgården att en av spelarna testats positivt för covid-19 – en spelare som bara några dagar tidigare fått ett negativt provsvar.
Men lagläkaren meddelade aldrig Djurgården om fallet. På torsdagsmorgonen sade läkaren upp sig.
Fotboll • Publicerad 24 september 2020
Det var efter söndagens match mellan Östersund och Djurgården som en ÖFK-spelare testats positivt för covid-19.
Det var efter söndagens match mellan Östersund och Djurgården som en ÖFK-spelare testats positivt för covid-19.Foto: Per Danielsson/TT

– Vi arbetar just nu på att anlita en ersättare, säger ÖFK:s vd Michael Schahine till Fotbollskanalen.

Schahine vill inte säga om skälet är händelsen tidigare i veckan. Inte heller lagläkaren som Fotbollskanalen pratat med.

Annons

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson reagerade starkt mot att klubben inte fick tillräcklig information om smittspridningen.

– Vi har väntat på ett samtal från Östersund och information om att de fått ytterligare ett covid-fall men vi hörde inget om det under gårdagen och vi fick reda på det klockan elva via P4 Jämtland, sade Bosse Andersson till Expressen på onsdagen.

– Vi har upprättat ett protokoll mellan klubbarna för att förhindra smittspridningen och det är väldigt viktigt att det följs.

Michael Schahine har pratat med Djurgården och bett om ursäkt.

– Det som har hänt går inte att försvara på något sätt och vis. Att Djurgården inte fått information på momangen, när vi har konstaterat att en spelare som hade spelat mot dem i söndags när han testades negativt, men nu positivt… det är bara etiskt att göra det direkt, säger Schahine.

Coronatester som gjordes före helgens match visade att några spelare i Östersund testat positivt och de var därför inte med i matchen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons