Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norge får undantag – spelar EM-playoff hemma

Det norska herrlandslaget får möta Serbien hemma på Ullevål i playoff till EM 2021. Ett undantag görs från den norska regeringens coronarestriktioner, där Serbien är ett av de länder som har inreseförbud till Norge.
Fotboll • Publicerad 17 september 2020
Norges förbundskapten Lars Lagerbäck på den norska nationalarenan Ullevål stadion. Arkivbild.
Norges förbundskapten Lars Lagerbäck på den norska nationalarenan Ullevål stadion. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Skulle Norge vinna mot Serbien den 8 oktober väntar fyra dagar senare antingen Israel eller Skottland för Lars Lagerbäcks mannar, även då på hemmaplan, i ett avgörande möte. Seger där och Norge tar plats i grupp D med England, Kroatien och Tjeckien i EM som ju på grund av coronapandemin flyttades fram ett år.

– Vi är glada över att få spela mot Serbien på Ullevål. Det är viktigt både sportsligt och med tanke på våra förberedelser. Precis som på den förra landslagssamlingen ska vi följa Uefa-protokollet, vilket betyder att åtgärderna för att minska smittspridningen kommer att skötas på ett bra sätt, säger Norges förbundskapten Lars Lagerbäck till norska nyhetsbyrån NTB.

Den svenska regeringen står för övrigt inför samma beslut som den norska, då herrlandslaget möter Ryssland (som har inreseförbud till Sverige) på Friends arena 8 oktober. Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand sade till TT i veckan att man vill ha ett undantag för utländska landslagsspelare. Inget beslut är taget än från regeringens sida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons