1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nordqvist fortsatt med i toppen

Anna Nordqvist fortsätter att imponera i ANA Inspiration. Svenskan ligger delad fyra efter den andra rundan. Men helt nöjd är 33-åringen inte.
Golf • Publicerad 3 april 2021
Anna Nordqvist. Arkivbild.
Anna Nordqvist. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/TT

Anna Nordqvist tillhörde allra första som peggade upp i Rancho Mirage på långfredagen, där morgonen bjöd på en del vindbyar.

– Det var lite konstigt i början och det blåste ganska mycket. Jag hade lite svårt att hitta rytmen och slog några dåliga slag men på vägen hem kändes det väldigt stabilt, sade Nordqvist efter ronden enligt svenskgolf.se.

Rundan bjöd på fem birdies och tre bogeys. Två av hålen svenskan gick över par kom i också inledningen av ronden, medan de sista sex hålen bjöd på tre birdies.

De 70 slagen gör att Nordqvist sammanlagt ligger på sex slag under par och en delad fjärdeplats i årets första majortävling, tre slag efter ledande thailändskan Patty Tavatanakit.

Dani Holmqvist hakar också på i toppen efter två 70-rundor och ligger delad tolva, totalt fyra under par.

– Självklart kul att vara med i mixen också, det är mycket det man tränar för och visualiserar när man stått i inomhushallar, snö och dåligt väder, säger Holmqvist till svenskgolf.se.

Bäst av alla svenskor under fredagen var Linnea Ström, vars 69:a före upp henne till säker mark för fortsatt spel i helgen. En misslyckad torsdag gör dock att hon ligger på par, delad 44:a med bland andra Pernilla Lindberg.

Madelene Sagström fick med 75 slag verkligen en lång fredag, och har spelat klart på banan utanför Palm Springs.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.