Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NFL-stjärnan missar säsongen – slet av hälsenan

Aaron Rodgers slet av hälsenan i NFL-debuten för NY Jets i premiären hemma mot Buffalo. Den 39-årige quarterbackstjärnan, som är en av ligans största profiler, missar därmed resten av den amerikanska fotbollssäsongen.
Amerikansk fotboll • Publicerad 12 september 2023
Aaron Rodgers haltade av planen i NFL-debuten för NY Jets med en senare konstaterad avsliten hälsena.
Aaron Rodgers haltade av planen i NFL-debuten för NY Jets med en senare konstaterad avsliten hälsena.Foto: Adam Hunger/AP/TT

ESPN rapporterade om hälseneskadan och risken att 39-åringen skulle missa resten av NFL-säsongen redan natten mot tisdagen svensk tid. Senare kom bekräftelsen från ligan att hälsenan i Rodgers ena fot är avsliten och att han missar resten av säsongen.

NY Jets-tränaren Robert Saleh sade efter övertidssegern mot Buffalo Bills (22–16) att han befarade det värsta för Rodgers som NFL-debuterade för klubben i samma match.

Annons

– Han kommer att genomgå magnetröntgen under tisdagen och det kommer bara bekräfta vad vi tror kommer att hända. Det ser inte bra ut, sade Saleh enligt ESPN.

Aaron Rodgers, vars Jets före hans skada var en favorit att ta sig till NFL-finalen Super Bowl nästa år, blev nertacklad och fick därefter hjälp av medicinska teamet i matchen i New Jersey på måndagskvällen lokal tid. Han haltade av planen i smärtor och gick direkt till omklädningsrummet där han fick fortsatt behandling.

– När vi försökte lyfta honom så sade han: "Nej, jag kommer inte att ställa mig upp". Varje gång en spelare säger så så är det dåligt, och det är definitivt något som inte är optimalt, säger lagkamraten Alijah Vera-Tucker.

Efter 18 säsonger i Green Bay lämnade Aaron Rodgers klubben inför den här säsongen. Under sin tid i Packers ledde han laget till bland annat en Super Bowl-titel, säsongen 2010-2011, och blev framröstad till ligans mest värdefulla spelare vid fyra tillfällen; 2011, 2014, 2020 och 2021.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons