Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NFL-boss: "Hoppas att draften enar sportfans"

I stället för att samlas vid en påkostad gala i Las Vegas möttes lagen i NFL och en samling hoppfulla spelare virtuellt för att genomföra årets draft.
Amerikansk fotboll • Publicerad 24 april 2020
I föräldrahemmet i The Plains i Ohio fick Quarterbacken Joe Burrow beskedet att han hade valts först i NFL-draften.
I föräldrahemmet i The Plains i Ohio fick Quarterbacken Joe Burrow beskedet att han hade valts först i NFL-draften.Foto: NFL/AP/TT

Det mesta av världens sportliv är satt på paus på grund av coronaviruspandemin, men det hindrade inte lagen i USA:s högsta liga för amerikansk fotboll att genomföra första rundan av sin draft och i tur och ordning tinga unga spelare.

Om än under specialförutsättningar.

Annons

Från sin källare sade NFL-basen Roger Goodell via videolänk att han hoppades att evenemanget skulle ge sportfans hopp för framtiden.

– Vi behöver alla någonting att se fram emot och samlas kring, sade han.

Evenemanget inleddes med en tyst stund för att hedra de som har förlorat livet på grund av viruset. Sedan blev det, som väntat, 23-årige quarterbacken Joe Burrow från Louisiana State University som valdes först av Cincinnati Bengals.

– Att bli nummer ett är helt galet för mig, men det är en dröm som går i uppfyllelse, sade Burrow från sitt föräldrahem i Ohio.

Cincinnatitränaren Zac Taylor beskriver Burrow som "det kompletta paketet".

– Det finns många saker, direkta och indirekta, som han tar med sig. Det är tydligt att se – skicklighet, ledarskap – han har allt, sade Taylor.

NFL-draften fortsätter under fredagen och lördagen lokal tid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons