Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NBA-spelare coronatestas varannan dag

Basket • Publicerad 14 juni 2020
NBA-stjärnorna, här Jamal Murray (27) i Denver och JJ Barea i Dallas, kommer att genomgå omfattande coronatester inför återstarten. Arkivbild.
NBA-stjärnorna, här Jamal Murray (27) i Denver och JJ Barea i Dallas, kommer att genomgå omfattande coronatester inför återstarten. Arkivbild.Foto: Ron Jenkins/AP/TT

NBA-lagen kommer att coronatestas varannan dag under en period inför återstarten av ligan, enligt amerikanska medieuppgifter.

Den nordamerikanska basketligan skickade i lördags ut en information till klubbarna om planerna inför återstarten den 30 juli. Spelare och nödvändig personal kommer att genomgå antikroppstester och tester för covid-19 den 23 juni. Därefter kommer de att testas för coronaviruset varannan dag fram tills två dagar före avresan till Florida där träningsläger startar den 9 juli.

Annons

NBA återstartar den 30 juli på Disney World i Orlando där 22 lag ska göra upp om slutspelsplatserna. Hur testningen ska gå till i Florida framgår inte av informationen. Säsongen pausades den 11 mars på grund av coronaviruset.

NBA har fått garantier för att den omfattande testningen inte ska göra att sjukvårds- och akutpersonal samt patienter med symptom ska hindras från att testas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons