unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

NBA planerar omstart på Disney World

NBA-basketen kan återstarta i slutet av juli – och planen då är att börja med matcher på ett och samma ställe.
Ligan bekräftar att man förhandlar med Walt Disney om en återstart på Disney World i Florida.
Orlandos James Ennis III i en match mot Memphis Grizzlies i mars. Nu är NBA:s plan att återstarta i slutet av juli med samtliga matcher på ett och samma ställe.
Orlandos James Ennis III i en match mot Memphis Grizzlies i mars. Nu är NBA:s plan att återstarta i slutet av juli med samtliga matcher på ett och samma ställe.
Foto: Brandon Dill/AP/TT

Matcherna skulle avgöras i ESPN Wide World of Sports, ett komplex i Orlando med tre arenor och hotell. Det skulle innebära att spelarna slipper utsättas för någon exponering utifrån.

"Vår prioritet fortsätter att vara hälsan och säkerheten för alla involverade och vi jobbar med hälsoexperter och regeringsföreträdare med omfattande riktlinjer för att försäkra oss om att lämpliga medicinska regelverk och skydd tas i bruk", skriver den nordamerikanska basketligan i ett uttalande.

I mitten av mars, när fem veckor återstod av grundserien, blev NBA den första stora amerikanska proffsligan som stängde ned efter att en spelare testats positivt för covid-19.

NBA-slutspelet skulle ha börjat den 18 april och varit slut i mitten av juni.

Mer än hälften av NBA-lägen har öppnat sina träningsfaciliteter under maj månad i städer och delstater som gett klartecken.