Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nästa års Australian Open i fara

Tennis • Publicerad 6 maj 2020
Australian Open i tennis i januari nästa år är i fara på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Australian Open i tennis i januari nästa år är i fara på grund av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Australian Open arrangeras inte förrän i januari nästa år, men redan nu flaggar landets tennisförbund för att Grand slam-turneringen är i fara på grund av osäkerheten kring hur länge coronapandemin varar.

Det uppger Craig Tiley, vd för Tennis Australia.

Annons

Även om turneringen kan genomföras som planerat sker det utan utländsk publik.

– Värsta tänkbara scenario är att det inte blir något AO. Vårt bästa tänkbara scenario just nu är att vi kan spela med de spelare som kan komma hit via karantän och enbart med publik från Australien, säger Tiley.

Herrarnas ATP- och damernas WTA-tour har ställt in alla turneringar fram till mitten av juli, men risken är påtaglig att en återstart fördröjs och Craig Tiley fruktar att hela säsongen kan komma att ställas in.

Av årets Grand slam-turneringar är Wimbledon inställd medan Franska mästerskapen i Paris flyttats från maj till september. Ett besked om hur det blir med US Open i New York i månadsskiftet augusti-september väntas i juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons