Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nascar-förarna visade sitt stöd för Wallace

I söndags fann Bubba Wallace en snara i sitt garage.
När Nascar-loppet i Talladega väl kom i gång stöttades föraren av sina konkurrenter.
"Tillsammans", skriver Wallace på Twitter med en bild på sig själv och övriga förare i racet.
Bilsport • Publicerad 23 juni 2020
En rörd Bubba Wallace tar en bild på sig själv och övriga förare i Nascar som gav sitt stöd efter helgens rasistiska handling.
En rörd Bubba Wallace tar en bild på sig själv och övriga förare i Nascar som gav sitt stöd efter helgens rasistiska handling.Foto: John Bazemore/AP/TT

Bubba Wallace är den ende bilföraren i Nascar-serien som är svart. Sedan George Floyd dog i Minneapolis i samband med ett brutalt polisingripande har den 26-årige amerikanen prytt sin bil med texten "Black lives matter" och burit en t-shirt med Floyds sista ord: "I can't breathe".

Wallace har dessutom varit pådrivande för att Nascar ska förbjuda Amerikas konfedererade staters flagga, även kallad sydstatsflaggan, något som också blev verklighet efter ett beslut taget den 10 juni.

Annons

När han i söndags fann en snara utplacerad i sitt garage, efter att Nascar-loppet i Talladega blivit uppskjutet på grund av regn, var det bara en i raden av flera rasistiska erfarenheter – en han själv kallade "en avskyvärd rasistisk och hatfylld handling".

När loppet i Talladega väl skulle genomföras natten till tisdagen var det dock tydligt att Wallace har mångas stöd.

Före racet hölls en gemensam manifestation där Nascars förare knuffade Wallaces bil över startlinjen, varpå en rörd Wallace klev ur och sedan tog en bild på sig själv med övriga i bakgrunden.

"Tillsammans", skrev han intill bilden som han publicerade på sociala medier.

Wallace slutade på 14:e plats i loppet och uttalade sig, enligt AFP, direkt efteråt i en intervju:

– Jag ville visa vem det nu än var (som hade placerat ut snaran i hans garage) att du inte kommer ta ifrån mig mitt leende.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons