Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misslyckad tävling för Daniel Ståhl

Den första tävlingen på svensk mark i år för Daniel Ståhl blev ett rejält antiklimax.
Världsmästaren misslyckades med att hålla sig kvar i kastringen och fick inte ett enda godkänt resultat.
Friidrott • Publicerad 14 juni 2020
Daniel Ståhl gjorde inget godkänt resultat i diskustävlingen i Södertälje.
Daniel Ståhl gjorde inget godkänt resultat i diskustävlingen i Södertälje.Foto: Erik Simander/TT

Daniel Ståhl gjorde i torsdags sin allra första tävling för säsongen på den internationella galan i Oslo. Han vann direkt på 65,92, men kände sig besviken över resultatet.

När det var dags för den första svenska tävlingen för året blev insatsen däremot minnesvärd, fast av fel anledning. Ståhl gjorde sex övertramp och fick åka hem utan något godkänt resultat.

Annons

Diskuskastaren visade dock prov på bra form i tävlingen Kringelkastet i Södertälje. Hans andra kast i tävlingen landade på ungefär 68 meter, men inte heller då lyckades han hålla kvar fötterna i kastringen.

Tävlingen genomfördes utan publik, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Flera ur Sverigeeliten var på plats, men många hade märkbart svårt att få till godkända kast.

När Daniel Ståhl misslyckades gick segern till Simon Pettersson, som fick till 61,66 i ett av sina blott två godkända kast.

Även Sverigeeliten på damsidan tävlade i Södertälje. Vanessa Kamga slog till med personbästa när hon noterades för 60,01 – första gången hon varit över 60-metersgränsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons