1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Miss stoppade Hansson: "Är i väldigt bra form"

En liten miss i uppgången efter starten stoppade Louise Hansson från att utmana om segern på 50 meter fjäril i Swim Open.
Men en andraplats och tangerat personligt rekord var positivt:
Simning • Publicerad 8 april 2021
Louise Hansson slutade tvåa på 50 meter fjäril i Swim Open efter en miss.
Louise Hansson slutade tvåa på 50 meter fjäril i Swim Open efter en miss.Foto: Henrik Montgomery/TT

Med armbågsskadade stjärnan Sarah Sjöström borta stod hoppet till Helsingborgssimmaren Louise Hansson på 50 meter fjäril. Hennes 25,84 räckte dock inte mot segrande danskan Emilie Beckmann som var 22 hundradelar snabbare.

– Jag hade hoppats på lite mer, det är små misstag. Det kändes som jag fastnade lite i uppgången, halva armen och axeln var under vattnet, så första armtagen blev lite stressade. Men jag får vara nöjd, rekord är rekord, säger hon.

Louise Hansson är redan OS-uttagen – sjundeplatsen på 100 meter i fjäril i VM 2019 fixade biljetten – och kan lägga upp säsongen efter eget huvud.

Toppat formen

Det innebär att hon toppat formen till Swim Open.

– Jag vill köra en toppning innan OS och simma snabbt här. Sedan blir det lite vila inför EM, men ingen full toppning, berättar hon.

TT: Varför väljer du att toppa dig inför Swim Open men inte EM i maj?

– Det passade bättre i planen, jag vill ha en bra träningsperiod efter Swim Open och fram till OS. Plus att det är första gången jag tävlar i Sverige på två år, så det är kul att få visa upp sig här hemma, säger Louise Hansson som tränar i England på Loughborough University.

Nu siktar Hansson på att simma riktigt fort på 100 meter fjäril som avgörs på fredagen.

– Jag har inget tidsmål, jag vet att jag har tränat väldigt bra och formen är där. Så det är mest att genomföra loppet som jag vill och då borde tiden följa med, säger hon.

Jagar OS-biljett

Michelle Coleman slutade trea och satte personligt rekord med nio hundradelar till 26,05. Ett bra kvitto inför 50 meter frisim, som till skillnad från 50 meter fjäril är OS-gren.

Coleman har klarat internationella simförbundets kvalgränser till OS, men är inte uttagen av Sveriges olympiska kommitté ännu.

På herrarnas 50 meter fjäril tog Oskar Hoff, Landskrona, en tredjeplats på 23,86, vilket var personligt rekord med drygt två tiondelar.

Sjukdomsförföljde Jönköpingssimmaren Victor Johansson slutade fyra på 400 meter fritt med tiden 3.51,21 – nästan fyra sekunder över sitt personliga rekord och drygt fem över OS-kvalgränsen.

EM-femman från 2018 drabbades ifjol av överträning, covid-19 och i slutet av året av bölder i hals och strupe som gjorde att han fick sövas ned under drygt ett dygn.

Nu letar han formen som ska leda till Tokyo. Han jagar OS-biljett även på 800 och 1 500 meter fritt.

Swim Open, som pågår till på söndag, genomförs i en coronabubbla i Eriksdalsbadet i Stockholm utan publik.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.